BIODYNAMISCHE THERAPIE

Biodynamische therapie is een lichaamsgerichte therapie, hierbij wordt de mentale of emotionele gesteldheid van iemand benaderd met het lichaam als aangrijpingspunt. Vitaliteit staat ook bij deze therapeutische ingang centraal: onze levenslust, spontaniteit, zelfregulerend vermogen en het verlangen om te ontmoeten. In het biodynamische noemen we dat de primaire persoonlijkheid. Een gezonde primaire persoonlijkheid heeft veerkracht en de moed om kwetsbaarheid te voelen.

Bij ons allemaal wordt er - onbedoeld - druk gelegd om te voldoen aan ..... waardoor we ons als baby al niet volledig geaccepteerd voelen. Daardoor ontwikkelt zich onze secundaire persoonlijkheid en van hieruit ontwikkelen we allerlei overlevingsstrategieën, die gezonde dynamiek kunnen gaan blokkeren.

Botten, spieren, bindweefsel, bloedsomloop en onze aura: onze levensenergie laat zich op alle niveaus in ons lichaam zien. Ook komt de energie aan de emotionele kant terug in onze gevoelens, denk aan vreugde, boosheid en verdriet.

WAARVOOR BIODYNAMISCHE THERAPIE?

De biodynamische therapie zorgt ervoor dat de verschillende systemen weer gaan stromen. Energieblokkades worden aangesproken omdat de overlevingsstrategieën zichtbaar worden en daardoor minder noodzakelijk wie jje eigenlijk bent. Op allerlei niveaus kunnen verstoringen merkbaar zijn op verschillende manieren: fysieke klachten, vermoeidheid en bijvoorbeeld een depressief gevoel.

In de biodynamische therapie maken we gebruik van een stethoscoop tijdens de massages om hiermee de geluiden van het spijsverteringskanaal te laten horen en als het ware te vertalen naar hoe iemand omgaat met dat wat op hem afkomt. We noemen dat de psychoperistaltiek. Tijdens een massage wordt hiermee inzichtelijk op welke plaatsen spanning zit.

TIJDENS DE BEHANDELING

Tijdens de biodynamische behandeling leer je hoe en waar je energie vasthoudt in je lichaam en je levenskracht (vitaliteit) blokkeert. Met massages en oefeningen ervaar je hoe je de energie (weer) vrijer kunt laten stromen.

Contact